Zúčastnili jsme se: Dezinformační sondy Marie Koldinské | Sonda mediální

Středa 29.3.2023 18:00

Náš tým byl pozván na další přednášku z cyklu pořadů Dezinformační sondy Marie Koldinské v Kampusu Hybernská pod záštitou Univerzity Karlovy, která se uskutečnila 29.3.2023 v 18:00.

Jaký je rozdíl mezi zpravodajstvím a publicistikou? Proč jsou do ČT zváni hosté jako např. Lubomír Zaorálek, Cyrila Svobodu ap.? Overtonovo okno se otevírá, přispívá k tomu ČT? Existuje právo na lež?

Čestmír FRANĚK, historicky první ombudsman České televize, absolvent Fakulty žurnalistiky UK, bývalý šéfdramaturg dokumentárních pořadů, šéfredaktor publicistiky (Otázky Václava Moravce, Politické spektrum) a zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT, spoluautor a vedoucí řady projektů (Neznámí hrdinové, Labyrintem revoluce, Historie.cs, Heydrich – konečné řešení, Sbohem Československo atd.).

Marie KOLDINSKÁ, historička, scenáristka a moderátorka, přednáší na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a spolupracuje s Českou televizí, mimo jiné na pořadu Historie.cs, specializuje se na politické a vojenské dějiny, na problematiku historické paměti a na výzkum dezinformačních narativů.

 

Zdroj zde