Muži, kteří nenávidí ženy za peníze

Pátek 29.3.2024 16:00 Katy Mandulová

Muži, kteří nenávidí ženy za peníze

Andrew Tate není pro své obdivovatele jen jméno, ale i vzor. Narodil se do chudých poměrů a po kariéře kickboxera a vyloučení z Big Brother využil svého vlivu k šíření nenávisti. Objevil spolu s bratrem díru na trhu a zaplnil ji placenou temnotou. Nejen za to nyní čelí trestnímu stíhání.

Veřejným prostorem nyní rezonuje jméno Andrew Tate. Opět.

Nejsem ani sexuálně frustrovaný muž ani mladík toužící po moci nad ženami s doutníkem v puse a naštěstí kolem sebe nikoho takoveho jako žena ani nemám, takže mi dlouho unikalo, kdo to vlastně je a proč by měl svět vůbec zajímat.

Po čase jsem zachytila zkušenosti mladých žen vyučujících na školách a ty prozradily, že někteří žáci je i pod vlivem názorů Andrewa Tatea z internetu měli urážet a snažit se jim naznačit, kde je jejich místo. To už mě zaujalo, mělo to konkrétní podobu.

Po krátkém pátrání jsem nabyla pocitu, že Andrew Tate má být něco jako fenomén. Statisíce odběratelů jeho kanálů a předplatitelů speciálních členství v jeho různých klubech a něčem jako webinářích mu sponzorují luxusní životní styl. Jelikož se ale dotyční moc nesnaží, Andrew musel sáhnout po obchodování s lidmi, kvůli čemu jej opětovně zatkli v Rumunsku. Nyní je i s bratrem Tristanem v hledáčku rumunské policie a vede řeči o Satanistickém západu, který úspěšné muže jako on nutí podvolit se nebo jít do vězení a on jako hrdina samozřejmě půjde vždy do vězení.

Mnoho jím poškozených žen na to snažně čeká už mnoho let a čtyři oběti v Británii si na to dokonce založily crowdfunding, aby Andrew Tate ve vězení mohl plnit svou smyšlenou misi proti Satanům, jak nazývá trest dle platných zákonů. Každopádně už v této velmi prazvláštní obhajobě lze nalézt určité prvky, které nejenom nespadají do běžné mluvy příčetných lidí, ale hlavně jaksi nejsou pravda.

 

Tate často blouzní o tom, že jeho nenávistná kampaň proti ženám je bojem proti „Matrixu“

 

Andrew Tate se narodil do rodiny slavného šachisty a neslavného násilníka, kterého však ten jediný skutečný mužský vzor při každé příležitosti chválil. I když Andrew Tate moc dobře ví, že knihy čtou jenom slaboši, neváhal sepsat (pochybuji, že do toho škváru vymyslel jediné slovo) The Tate Bible, kde se dozvíte o jeho životě jen ty nejlepší pravdy hodné následování. Například, že po narození neplakal, ale vrčel, on vlastně nikdy neplakal. Sice v další kapitole, když jej otec hrdina hodí do tmy za dveře celou noc pláče, aby se zocelil, ale kdo by tomu věnoval pozornost. Jsou to ostatně jenom lži, které mají podporovat frustrované jedince podporovat téměř náboženský kult osobnosti kolem Tatea, který se sám nazývá Top G. Zbožštělé fotomontáže Tatea sedícího po vzoru mudrce v kruhu obdivovatelů mohou vyvolat úsměv do té doby než zjistíte, že jeho následovníci jej takto vidí. 

 

obrázek z knihy Andrew Tate Bible

 

A bohužel to nejsou žádní svatouškové. Andrew Tate je totiž hrdý misogyn, což zahrnuje odporné chování k ženám jako urážky, ponižování a může vyústit až k násilí a sexuálnímu násilí. Označení misogyn, proti kterému se mnohý ohradí, Tate bere jako svůj čestný titul a pro získání peněz z jednodušších jedinců bažící po jeho luxusu jim neváhá lhát přímo do obličeje. Jeho zkratky zahrnující mužnost jako pohrdání ženami jsou bohužel rozšířeny mezi miliony lidí i mimo jeho platformy a je politováníhodné, že se oněm misogynním zkratkám ony miliony nejenom nesmějí, ale dokonce je touží následovat. 

Andrew Tate spolu se svým také nyní trestně stíhaným mladším bratrem Tristanem vede několik platformem. Jedna z nich, Hustlers University, propaguje údajně seberozvojová videa instruující platící zájemce, jak se stát finančně nezávislou alfou ve všech ohledech. Tate totiž dává rád na odiv svůj luxusní život a lepší reklamu si mezi nejistými mladými muži nemůže přát. Při pohledu na tento web až lehce zamrazí, téměř 180 tisíc lidí hltá misogynní lži o všem možném a při touze aplikovat nabyté znalosti mohou i ublížit, byť relevantní průzkumy zaměřené pouze na vliv Andrewa Tatea na generaci mladých mužů neexistují.

 

Lidé s depresí často potřebují pomoc okolí. Andrew Tate rozhodně nevyužívá svého vlivu k tomu, aby jejich situaci usnadnil.

 

Příčetným lidem samozřejmě není nutné vysvětlovat, že urážením a mlácením žen ještě nikdo pohádkový život nezískal a s ohledem na vyslovená obvinění a jednání rumunské policie jej nezíská ani Tate, ten však neváhá lhát pořád a o všem. Jeho extrémní názory už mu vykoledovaly zákaz na několika internetových platformách, výjimku tvoří například Elon Musk, který jej po zakoupení a započetí devastace Twitteru přivítal zpět s otevřenou náručí. Pánové si zřejmě rozumí.

V Rumunsku se nyní rozkryl zločin zotročování. Několik násilím držených otrokyň Tatea a jeho skupiny má na sobě tetování, že jsou jeho majetkem. Sliboval jim lásku a pohádkový život. Úplně nevím, co čekaly, že je u vyhlášeného misogyna potká, ale Tate je považoval pouze za prostředky k výdělku. Zase lhal. V Rumunsku jsou oba muži zatím stíháni na svobodě. Po ukončení soudního řízení je však rumunské úřady mají vydat do Británie, kde pány čeká další soud.

Stejně jako v případě náboženství. Rodilý katolík, pozděj ateista a nyní přesvědčený muslim. Tate je všechno, co si můžete přát. A co jemu může vydělat další peníze.

Hlavně je ale lhářem. Jeho vystupování, teze, postoje, rady, názory, úplně všechno za co si kdy nechal platit, jsou pouze lži. Tate se snažil statisíce svých obdivovatelů přesvědčit, že je vtělením dokonalé bytosti a následováním jeho příkladu se oni stanou těmi pravými životními leadery. Ve skutečnosti utratili peníze za plytké řeči lháře pohrdajícího každým kolem sebe. Bohužel se tito jeho teze snaží šířit dál a to už může činit skutečné škody. 

Andrew Tatea a jeho partu otrokářů snad konečně zastaví zákon. Jeho lži už bohužel po světě páchají škody a je jen na samotné společnosti, jak se s nimi vypořádá. Jako s každou další lží.

 

Úvodní fotka byla generována za pomocí SDXL 1.0 a později upravena v grafickém editoru.