Space BezDezinfa 2023-04-19: Válka strojů aneb nejen dezinformace v čase AI

Středa 19.4.2023 21:00

14.4.2023 Twitter pocítil masivní útok desetitisíců botů! Jak jsme se k tomu postavili za tým BezDezinfa? V druhé části nám bylo potěšením přivítat našeho úplně prvního hosta Tomáše Sobela a otevřít s ním téma "dezinformace v čase AI".

1. část: Válka strojů

Celý náš tým bez přestání pracoval na vysbírání co nejvíce botů, následné ruční kontrole desetitisíců záznamů, analýzám chování botů a programování úprav aplikace, aby bylo možné nasadit seznamy botů k blokování.

Aplikace nyní obsluhuje stovky uživatelů, kteří se rozhodli boty zablokovat. Proč je to dobré? Co botí farmy hromadným zasleděním sledují? Které Twitter účty byly zasaženy mimo jiné i na české scéně? Jak poznat bota?

Část 2: Dezinformace v čase AI

Co je to AI? Jak funguje? Je AI nový vynález? Co je cílem umělé inteligence? Jaké rizika s AI přicházejí? Nejen na to jsme se ptali našeho hosta, kterým byl Tomáš Sobel, původně fotograf, dneska autor strašidelného podcastu Klekání a vzdělávacího Kreativní kreatury, tvůrce aplikace JuicyFolio pro tvorbu a správu webu, průzkumník AI, maratonský debatér a mimo jiné i znalec fazolí.